Proheda levererar brandlarm till mobilitetshuset Brandmästaren i Rosendal

Brandmästaren blir Rosendals andra mobilitetshus med nära 600 p-platser och kommer att ligga intill brandstationen i Rosendal. Här kommer du som bor i Rosendal att få tillgång till en bilpool med fossilfria bilar. Tanken är att kunna erbjuda en stor fordonsflotta med olika typer av bilar för olika behov, så att det ska kunna ersätta […]

Brandmästaren blir Rosendals andra mobilitetshus med nära 600 p-platser och kommer att ligga intill brandstationen i Rosendal. Här kommer du som bor i Rosendal att få tillgång till en bilpool med fossilfria bilar. Tanken är att kunna erbjuda en stor fordonsflotta med olika typer av bilar för olika behov, så att det ska kunna ersätta det privata bilägandet helt.

Parkeringar, medlemskap och bilpool

Det kommer att finnas privata parkeringsplatser att hyra i Brandmästaren, men vi ser också till att det finns gästparkeringar här eftersom det inte kommer att vara möjligt att parkera på gatorna i området. Medlemskap i bilpoolen kommer att vara gratis för alla boende i etapp tre. Boende i andra etapper kan också ansluta sig, mot en medlemsavgift eller något högre timtaxa. Bilpoolen utökas stegvis i takt med att fastigheterna färdigställs. 2023 planeras de flesta fastigheter i etapp tre vara inflyttningsbara, då beräknas också Brandmästaren som helhet kunna stå klar.